Cupping

CUPPING


Cupping komt uit de oosterse geneeswijze en wordt o.a. ingezet om spierknopen te ontspannen en daardoor pijnen te verlichten. Door het stimuleren van het bindweefsel verzacht de spierknoop waarna deze uiteindelijk zal verdwijnen.


Bij cupping wordt de huid door middel van cups zodanig gemasseerd dat ook diepliggende onderhuidse vetophopingen, verklevingen en toxines worden los gemaakt en verwijderd.


Het plaatsen van de cups zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom met als gevolg een betere doorbloeding. Doordat de behandelde spier en huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam makkelijker om de afvalstoffen af te voeren en zal de huid er steviger en gezonder uitzien.


Cupping massage is dan ook ideaal bij het verbeteren en verwijderen van cellulitis, striemen en losse huid en helpt bij: nek en hoofdpijnklachten, migraine, schouder, rug en armklachten, blessures, stress gerelateerde klachten, fibromyalgie klachten en behandeling van triggerpoints.


Cupping doet geen pijn. Na een behandeling heb je echter wel lichtrode plekken op de behandelde huid. Indien er veel spierknopen zaten kunnen de plekken zelfs donkerrood tot paars zijn. Dit trekt vanzelf weg, maar het is wel goed om hier vooraf rekening mee te houden. Deze plekken doen geen pijn en zijn niet hetzelfde als een blauwe plek.


Ik geef geen cupping massages aan zwangere vrouwen, bij huidproblemen en bij een verhoogde bloeddruk. Als je twijfelt of cupping iets voor je is, kan ik je de behandeling natuurlijk altijd persoonlijk uitleggen.


Cupping kan extra worden ingezet tijdens iedere massagebehandeling.