Uitleg massage

MASSAGES


Jezelf regelmatig en vooral op tijd laten masseren voorkomt een hoop klachten. Het houdt je spieren los en je doorbloeding optimaal, waardoor je beter in je vel zit. Gun jezelf een massage!


De voordelen van een massage:


Geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren

Stimuleert een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd

Verbetert de stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren

Versterkt het afweersysteem, omdat een snelle afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en de bloedvaten wordt gestimuleerd

Verlaagt de bloeddruk en verbetert de slaap. Het masseren van het lichaam zal een toestand van rust en kalmte veroorzaken, waardoor ook je hart rustiger kan worden. In het algemeen worden zowel lichaam als geest relaxter na nauwelijks enkele minuten massage. Je doet geen inspanning, dus zal je hart ook minder bloed moeten rondpompen.

Vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, doordat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt en de productie van oxytocine en serotonine (gelukshormoon) wordt gestimuleerd. Het masseren van de rug, de nek, het gezicht, en de benen zorgt ervoor dat alle onderdelen van het lichaam gaan ontspannen. Hierdoor gaat je lichaam terechtkomen in een toestand van totale ontspanning, die kan uitmonden in een heerlijk relaxmoment. Sommige mensen bevinden zich op het eind van hun massage dan ook in een vredige, relaxte toestand die haast in de buurt komt van slaap. Bovendien kan een goede gezichtsmassage hoofdpijn wegnemen.

Verbetert het lichaamsbewustzijn en de energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit en je eerder merkt als je over je grenzen gaat.

Het mentale en het fysieke zijn bij een mens heel vaak met elkaar verbonden. Als je pijn hebt of moe bent, dan gaat je humeur daaronder lijden. Voel je je goed in je vel, dan verbetert ook je humeur. Om die reden kunnen de positieve eigenschappen van een massage, de ontspanning en de lichamelijke recuperatie, zorgen voor een beter humeur. Stress en nervositeit nemen af en een regelmatige massagebeurt kan zelfs de kans op neerslachtigheid en depressie verminderen.Bij je eerste afspraak hoort een kort kennismakingsgesprek, waarin ik wat vragen stel met betrekking tot je gezondheid. Deze informatie is voor mij als masseur van wezenlijk belang. Zo kan ik bepalen wat je lichaam wel, of juist niet, nodig heeft tijdens een bepaalde massage. Bij constatering van een aandoening of blessure kan ik je adviseren contact op te nemen met een arts of fysiotherapeut, voor zover dat nog niet is gebeurd. Ik zal je, als er sprake is van een contra-indicatie, niet behandelen. Ik ben masseur en kan en mag absoluut niet als arts handelen. Geeft je arts of fysiotherapeut aan dat masseren geen negatieve effecten zal veroorzaken, dan kan de behandeling worden hervat.


Ik neem geen verantwoordelijkheid voor klachten die ontstaan na een massage en die hun oorsprong hebben in het verzwijgen van ziekte, blessures, allergie├źn etc.