Hotstone massage

HOTSTONE MASSAGE


Hotstone massage is een massage waarbij verwarmde basaltstenen op knooppunten van het lichaam geplaatst worden, zoals de wervelkolom, de palmen van de handen en tussen de tenen. Een belevenis om mee te maken en heerlijk voor lichaam en geest!


De stenen die worden gebruikt, worden verwarmd tot zo’n 45 graden. De warmte afkomstig van deze warme stenen dringt diep in het spierweefsel door, met als gevolg een bijzonder ontspannende werking. De behandeling stimuleert de bloed- en  lymfecirculatie en het stofwisselingssysteem, met als gevolg een reinigende werking.

Ook wordt er energie in het lichaam vrijgegeven die geblokkeerd was ten gevolge van vermoeidheid of stress. Het zenuwstelsel komt hiermee in een rustigere staat. Het vermindert de effecten van stress in het lichaam. Stress is vaak een katalysator in de ontwikkeling van bepaalde ziekten. Een hotstone massage is bovendien bijzonder ontspannend.


De massage is meestal een combinatie van lange rustige strijkingen, zowel met als zonder stenen. Het gebruik van massageolie maakt het geheel nog weldadiger. Als er op één plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk, wat de massage effectiever maakt.


Door de massage zul je merken dat er weer energie zal gaan stromen door het lichaam.

De hotstone massage is met name geschikt voor/bij spanningen, stress, spierproblemen, gewrichtsproblemen of slechte doorbloeding.


Als de buitentemperatuur 25°C of hoger is wordt er geen hotstone massage gegeven. Bij een te hoge temperatuur krijgt het lichaam niet de kans de warmte kwijt te raken, wat kan leiden tot hoofdpijn of misselijkheid.