Ontspanningsmassage

ONTSPANNINGSMASSAGE

 

Ontspanningsmassage is precies wat de naam zegt: een massage die rust en ontspanning geeft. De ontspanningsmassage die ik geef is een rustgevende massage met handgrepen uit alle massages die ik ken.


Lichaamsdelen die tijdelijk niet gemasseerd worden, worden respectvol afgedekt met handdoeken. Dit alles vindt plaats in een sfeervolle en aangenaam geacclimatiseerde ruimte.


De effecten van een ontspanningsmassage:


Spanning en stress zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Je wordt vaak geleefd door je werk, je omgeving en de verplichtingen die daarbij ontstaan. Gebrek aan energie, futloosheid, vermoeidheid kunnen leiden tot verdere lichamelijke en/of geestelijke klachten.

Voel jij jezelf weleens uitgeblust of vermoeid? Dan is deze ontspanningsmassage voor jou heel geschikt. Ontspanningsmassage is een massage waarbij het ontspannen van het lichaam voorop staat. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.


Veel mensen zien een massage echter als pure luxe.

Dat is jammer, want wist je dat massage ook heel gezond is?


Dit zijn de voordelen van een regelmatige massage:


·     Vermindert stress

·     Tot rust komen van lichaam en geest

·     Verhoogt je weerstand

·     Maakt je bewust van je eigen lichaam

·     Stimuleert de doorbloeding

·     Stimuleert het zenuwstelsel

·     Vermindert lichamelijke klachten

·     Geeft energie

·     Werkt preventief

·     Laat je weer tot jezelf komen

·     Kwaliteit van slaap verbetert

·     Je humeur verbetert

·     Herstelt vermoeide spieren

 

Hoe ontspannen of voorbereidend een massage ook kan zijn, er zijn ook omstandigheden waarbij het niet verstandig is een massage te ondergaan. Voorafgaand aan de massage vindt er daarom altijd een intakegesprek plaats.