Zwangerschapsmassage

ZWANGERSCHAPSMASSAGE


Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam en wordt je lichaam extra op de proef gesteld.


Het is een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in je lichaam. Hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de zwangerschapsmassage wordt aandacht besteed aan delen van je lichaam die te verduren hebben onder je steeds dikker wordende buik, bijvoorbeeld je rug en je benen. De zacht vloeiende massage is niet alleen ontspannend voor jezelf maar ook je baby zal door de ontspanning hierop positief reageren. Een massage tijdens je zwangerschap is daarom een lekkere verwennerij en geeft jou en je baby een moment van welverdiende rust en ontspanning.


Goed voor jou én je kindje

Een ontspannende lichaamsmassage kan fysiek en gevoelsmatig ondersteunend zijn, voor jezelf en de baby. Een massage werkt verlichtend en zorgt voor een goede doorbloeding, werkt kalmerend en heeft een pijnbestrijdend effect. Door een betere doorbloeding verlaten afvalstoffen sneller je lichaam en worden zuurstof en voedingsstoffen gemakkelijker beschikbaar gesteld. Goed dus voor moeder én kind!


Geen drukpunten!

Tijdens je zwangerschap kun je geen "gewone" massage ondergaan vanwege drukpunten die vermeden moeten worden, vaak kun je ook niet meer makkelijk op je buik liggen. Tijdens deze ontspannende massage van een uur bestaande uit zachte strijkingen (op rug, benen, voeten, armen, handen en hoofd) lig je op je zij.


Vanaf wanneer?

Je mag deze massage ondergaan vanaf de 14e week en uitsluitend indien er sprake is van een gezonde zwangerschap. Mocht je een medische klacht hebben, overleg dan eerst met je arts. Meld deze medische klachten vooraf.Geniet tijdens deze verwenbehandeling van de liefdevolle benadering en ervaar de ontspannen uitwerking van de speciaal aan jouw wensen aangepaste massage.